Direct naar content
IBSCA - FM - New

Niet-beursgenoteerd beleggen

Niet beursgenoteerd beleggen in bedrijven en fondsen doe je via private markets. Hier valt veel te kiezen, want 98 van de 100 ondernemingen zijn niet-beursgenoteerd. Daar zitten een hoop mooie en succesvolle bedrijven tussen. Het zou zonde zijn om daar bij voorbaat al niet in te beleggen.

Echter, veel van de private market fondsen zijn alleen maar toegankelijk voor de professionele belegger. Dat komt door de hoge instapdrempel, die kan zomaar 10 miljoen euro bedragen.

IBS biedt de mogelijkheid om toch te investeren in private markets. Dat doen we door in samenwerking met fondsmanagers onze eigen fondsen op te richten.

Dat doen we in drie categorieën: private equity, private debt en infrastructuur. Daarnaast investeren we niet alleen in fondsen, maar beleggen we ook direct samen met de fondsmanagers mee in bedrijven. Dat heet co-investment.

Beursgenoteerd beleggen

In deze categorie bieden wij het SilverCross Global Small-Cap Fund.

SilverCross belegt in wereldwijd beursgenoteerde, kleinere bedrijven (small-caps). De focus ligt op bedrijven die kwalitatief sterk zijn, maar toch een lage waardering hebben. Daar zit nog veel potentie om in beurswaarde te groeien.

In dit fonds kun je dagelijks in- en uitstappen.

Duurzaamheid wegen wij mee

Wij overwegen een fonds of bedrijf pas als het de richtlijnen van UNPRI en/of AICPRI onderschrijft. En de richtlijnen daadwerkelijk toepast op hun investeringen en/of bedrijfsmodel.

Daarnaast passen wij onze eigen screening toe op het duurzaamheidsbeleid van de fondsen. In deze screening beoordelen wij het toegepaste uitsluitingsbeleid, het doorvoeren van duurzame verbeteringen en monitoren we de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.

Is Fund Management interessant voor jou?

Mocht je interesse hebben om te beleggen in één van onze fondsen, dan gaan we eerst samen om tafel. Om te kijken wat voor jou als belegger belangrijk is. Vervolgens bespreken we uitgebreid het fonds dat jouw interesse heeft. En beantwoorden we graag al je vragen.