SUSI Energy Transition Fund

SUSI is een Zwitsers fondshuis met meer dan tien jaar ervaring in C02 besparende investeringen. Als asset manager is SUSI voor 100% gespecialiseerd in en toegewijd aan duurzame energie infrastructuur. Het fondshuis heeft meer dan € 1 miljard assets onder beheer en bestaande investeringen door SUSI hebben al voor meer dan 1.900.000 ton aan C02 besparing gezorgd.

Het SUSI Energy Transition Fund gaat investeren in projecten die positief bijdragen aan de duurzame energie transitie. Voorbeelden hiervan zijn zon-, wind- en hydro-energieprojecten. Daarnaast heeft het fonds de expertise en de mogelijkheid in huis om te investeren in energieopslag via megabatterijen, slimme micro-grids en energie-efficiency projecten. Het fonds heeft als doel een omvang van € 1 miljard te bereiken.

Onderliggend zal het fonds bestaan uit 10 tot 15 grootschalige duurzame energieprojecten die grotendeels gefinancierd zullen zijn met kapitaal uit het SUSI Energy Transition Fund. Deze projecten maken gebruik van lange termijn energie leveringscontracten direct met grote afnemers. Daarnaast wordt er geavanceerde technologie toegepast zoals megabatterijen en smart-grids om energie leveringsstabiliteit te verhogen.

Fonds karakteristieken

Fondsnaam
SUSI Energy Transition Fund
Beleggingsstrategie
Duurzame energieopwekking infrastructuur
Geografie
Wereldwijd OECD landen, max 15% non-OECD landen
Fondsomvang
EUR 1 miljard
Vintage en looptijd
2020 - 2030
Fondsmanager
SUSI Partners
IBS commitment
EUR 25 miljoen
Status
Gesloten voor investeerders
Minimale belegging
EUR 250.000,-
Fondstype
Fonds voor gemene rekening (FGR)

Structuur

Feeder fund
IBS SUSI Energy Transition Fund FGR
Master Fund
SUSI Energy Transition Fund
Beheerder van het feeder fund
IBS Fund Management BV
Bewaarder
KAS Trust & Depositary Services BV
De prospectussen van de door IBS Fund Management B.V. beheerde closed end beleggingsinstellingen en die van de onderliggende master beleggingsinstellingen zijn op verzoek van participanten beschikbaar (in het beveiligde deel van de site en via info@ibsfm.nl). Deze prospectussen bevatten echter maar beperkt informatie over duurzaamheid, nu de betreffende fondsen al gesloten waren vóór de inwerkingtreding van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (“SFDR”) en met de SFDR nog geen rekening kon worden gehouden. Prospectussen van door IBS Fund Management B.V. beheerde closed end beleggingsinstellingen die een closing kennen van na 10 maart 2021 bevatten wel de door de SFDR voorgeschreven informatie.