IBS Private Equity Growth Fund

Het IBS Private Equity Growth Fund investeert 75% van het gecommitteerde kapitaal in Permira Growth Opportunities Fund II, Keensight Capital Fund VI en Quadriga Capital Fund VI. De resterende 25% gaan wij investeren in directe co-investments met deze drie managers.

Het IBS Private Equity Growth Fund voert een ‘middle market growth’ strategie. Deze strategie richt zich op bedrijven in een relatief ondoorzichtige markt, met lagere waarderingsmultiples, lagere schuld niveaus en veel groei potentieel.

Verder focust het fonds zich specifiek op sectoren die zich in een opwaartse groei trend bevinden, mede door technologische of demografische ontwikkelingen. Hierbij kun je denken aan technologie, healthcare, automation, B2B services, e-commerce en fintech.

Het Permira Growth Opportunities II fonds richt zich op bedrijven die recent winstgevend zijn geworden met een sterk groeiprofiel. De sector focus zal liggen op B2C, digitale platforms en consumer services binnen Europa en Noord Amerika.

Het Keensight Nova VI fonds richt zich op West-Europese snel groeiende bedrijven in de B2B service provider en healthcare sectoren. Samen met deze bedrijven willen ze het potentieel voor internationale groei, product portfolio uitbreiding en consolidatie aan de hand organische groei en add-ons realiseren.

Het Quadriga Capital VI fonds investeert in bedrijven die actief zijn in healtchare en industry 4.0. Ze specialiseren zichzelf in niches die profiteren van een onderliggende mega-trend met een sterk groeiprofiel waar er nog geen consolidatie slagen gemaakt zijn binnen de DACH+ regio.

 

 

t

 

 

 

Fonds karakteristieken

Fondsnaam
IBS Private Equity Growth Fund
Beleggingsstrategie
Private Equity - Middle Market Growth
Geografie
Europa & Noord Amerika
Vintage en looptijd
2021 – 2031
Fondsmanagers
Permira Growth Opportunities II, Keensight Capital Nova VI, Quadriga Capital VI
IBS Commitment
EUR 65 mln, gemiddeld EUR 16,25 per fonds
Status
Gesloten voor investeerders
Minimale belegging
EUR 250.000,-
Fondstype
Fonds voor Gemene Rekening (FGR)

Structuur

Fund of Funds
IBS Private Equity Growth Fund FGR
Master Funds
Permira Growth Opportunities II, Keensight Nova VI, Quadriga Capital VI
Beheerder Fund of Funds
IBS Fund Management B.V
Bewaarder
CACEIS KAS Trust & Depositary Services BV
De prospectussen van de foor IBS Fund Management B.V. beheerde closed end beleggingsinstellingen en die van de onderliggende master beleggingsinstellingen zijn op verzoek van de participanten beschikbaar (in het beveiligde deel van de site en via info@ibsfm.nl)