IBS Distressed and Special Situations Debt Fund

Het IBS Distressed and Special Situations Debt Fund investeert in de onderstaande drie private debt fondsen. Het fonds geeft toegang tot distressed- en special situations debt strategieën bij een drietal gerenommeerde private debt fondshuizen. Deze multi-manager combinatie creëert diversificatie qua stijl, strategie, investeringsomvang en regio allocatie.

Het Apollo European Principal Finance Fund IV. Het fonds koopt distressed debt en vastgoed van gedwongen verkopers tegen een korting ten opzichte van de onderliggende waarde.

Het Hayfin Special Opportunities Fund III. Het fonds heeft een breed mandaat dat hen in staat stelt om deals te doen overal in de private debt markt waar zij inefficiënte prijsvorming zien, zowel binnen distressed- als special situations debt.

Het Pemberton Strategic Credit Fund II. Het fonds geeft nieuwe leningen uit aan bedrijven die zich in een unieke situatie bevinden en daarom een maatwerk lening oftewel special situations debt nodig hebben.

 

 

 

 

 

 

 

Fonds karakteristieken

Fondsnaam
IBS Distressed and Special Situations Debt Fund
Beleggingsstrategie
Private Debt, Distressed- and Special Situations Debt
Geografie
Europa
Vintage en looptijd
2021 - 2031
Fondsmanager
Apollo Global Management, HayFin Capital Management & Pemberton Asset Management
IBS commitment
EUR 47,85 mln, EUR 15,95 mln per fonds
Status
Gesloten voor investeerders
Minimale belegging
EUR 250.000,-
Fondstype
Fond voor Gemene Rekening (FGR)

Structuur

Feeder fund
IBS Distressed and Special Situations Debt Fund FGR
Master funds
Apollo European Principal Finance Fund IV, Hayfin Special Opportunities Fund III & Pemberton Strategic Credit Fund II
Beheerder feeder fund
IBS Fund Management BV
Bewaarder
Caceis KAS Trust & Depositary Services BV
De prospectussen van de door IBS Fund Management B.V. beheerde closed end beleggingsinstellingen en die van de onderliggende master beleggingsinstellingen zijn op verzoek van participanten beschikbaar (in het beveiligde deel van de site en via info@ibsfm.nl). Deze prospectussen bevatten echter maar beperkt informatie over duurzaamheid, nu de betreffende fondsen al gesloten waren vóór de inwerkingtreding van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (“SFDR”) en met de SFDR nog geen rekening kon worden gehouden. Prospectussen van door IBS Fund Management B.V. beheerde closed end beleggingsinstellingen die een closing kennen van na 10 maart 2021 bevatten wel de door de SFDR voorgeschreven informatie.