IBS AS Private Equity Fund: AlpInvest Secondaries Fund VII & AlpInvest Co-investment Fund VIII

Het IBS AS Private Equity Fund is een combinatie fund, dat voor 50% investeert in het AlpInvest Secondaries Fund VII en voor 50% in het AlpInvest Co-investment Fund VIII. De complementaire combinatie van deze twee fondsen biedt IBS relaties een aantrekkelijk risico-rendementsprofiel.

AlpInvest is een Nederlands Private Equity huis, dat onderdeel is van de Carlyle Group. AlpInvest heeft sinds oprichting meer dan $ 70 miljard gecommitteerd kapitaal onder beheer gehad, verdeeld over primary, secondary en co-investment private equity strategieën. Het fondshuis heeft een wereldwijd netwerk, veel ervaring binnen de verschillende private equity strategieën en door de jaren heen een sterk trackrecord opgebouwd.

Het AlpInvest Secondaries Fund VII is een secondary private equity fund. De strategie van het fonds is het aankopen van fondsparticipaties van derden. Do focus ligt hierbij op het kopen van participaties bij kwalitatief hoogstaande primary private equity managers tegen een discount op de onderliggende waarde.

Het AlpInvest Co-investment Fund VIII is een co-investment private equity fund. De strategie van het fonds is het doen van co-investeringen bij kwalitatief hoogstaande private equity managers. De co-investeringen vinden parallel plaats naast de primary private equity manager op bedrijfsniveau.

Fonds karakteristieken

Fondsnaam
IBS AS Private Equity Fund
Beleggingsstrategie
Private Equity, Secondaries & Co-investments
Geografie
Wereldwijd
Fondsomvang
USD 6 miljard & USD 3 miljard
Vintage en looptijd
2020 - 2030
Fondsmanager
AlpInvest Partners BV
IBS commitment
EUR 52 miljoen
Status
Gesloten voor investeerders
Minimale belegging
EUR 250.000,-
Fondstype
Fonds voor Gemene Rekening (FGR)

Structuur

Feeder fund
IBS AS Private Equity Fund FGR
Master funds
AlpInvest Secondaries Fund VII & AlpInvest Co-investment Fund VIII
Beheerder feeder fund
IBS Fund Management BV
Bewaarder
Caceis KAS Trust & Depositary Services BV
De prospectussen van de door IBS Fund Management B.V. beheerde closed end beleggingsinstellingen en die van de onderliggende master beleggingsinstellingen zijn op verzoek van participanten beschikbaar (in het beveiligde deel van de site en via info@ibsfm.nl). Deze prospectussen bevatten echter maar beperkt informatie over duurzaamheid, nu de betreffende fondsen al gesloten waren vóór de inwerkingtreding van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (“SFDR”) en met de SFDR nog geen rekening kon worden gehouden. Prospectussen van door IBS Fund Management B.V. beheerde closed end beleggingsinstellingen die een closing kennen van na 10 maart 2021 bevatten wel de door de SFDR voorgeschreven informatie.