Dutch Mezzanine Fund I & II

Dutch Mezzanine Fund is een mezzanine fonds dat zich richt op het verstrekken van achtergesteld kapitaal aan middelgrote bedrijven in de Benelux

Dutch Mezzanine Fund I en II richten zich op middelgrote bedrijven in de Benelux. Deze fondsen streven ernaar om mezzanine leningen te verstrekken aan bedrijven van een omvang tussen de EUR 5 miljoen en EUR 15 miljoen met een looptijd van 5 tot 7 jaar.

Ze richten zich daarbij op bedrijven met een omzet van tussen de EUR 25 miljoen en EUR 100 miljoen per jaar. Daarnaast verstrekken ze alleen mezzanine kapitaal aan bedrijven met een sterk track record, stabiele cash flows, ervaren management teams en een bewezen business model.

Fonds karakteristieken

Fondsnaam
Dutch Mezzanine Fund I & II
Beleggingsstrategie
Mezzanine
Geografie
Benelux met een focus op Nederland
Fondsomvang
EUR 60 miljoen en EUR 110 miljoen
Vintage en looptijd
2017 - 2027
Fondsmanager
Dutch Mezzanine
IBS Commitment
EUR 9,5 miljoen aan fonds I en II
Status
Gesloten voor investeerders
Minimale belegging
EUR 250.000,-
Fondstype
FGR

Structuur

Feeder fund
IBS DM Investments FGR
Master fund
Dutch Mezzanine Fund I & Dutch Mezzanine Fund II
Beheerder
IBS Fund Management BV
Bewaarder
KAS Trust & Depositary Services BV
Juridisch Eigenaar
Stichting Juridisch Eigenaar IBS Fund Management
De prospectussen van de door IBS Fund Management B.V. beheerde closed end beleggingsinstellingen en die van de onderliggende master beleggingsinstellingen zijn op verzoek van participanten beschikbaar (in het beveiligde deel van de site en via info@ibsfm.nl). Deze prospectussen bevatten echter maar beperkt informatie over duurzaamheid, nu de betreffende fondsen al gesloten waren vóór de inwerkingtreding van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (“SFDR”) en met de SFDR nog geen rekening kon worden gehouden. Prospectussen van door IBS Fund Management B.V. beheerde closed end beleggingsinstellingen die een closing kennen van na 10 maart 2021 bevatten wel de door de SFDR voorgeschreven informatie.