Direct naar content
IBSCA - FM - New
Infrastructure

IBS Value-add Infrastructure Fund

Het IBS Value-add Infrastructure Fund investeert in drie fondsen, die alledrie in kleine en middelgrote infrastructuurprojecten investeren.

EUR 32 miljoen
Commitment
12 jaar
Looptijd

Het IBS Value-add Infrastructure Fund investeert in EQT Infrastructure VI, Antin Infrastructure Fund V en Goldman Sachs West Street Infrastructure Partners Fund IV.

Het fonds voert een ‘Value-add’ strategie. Hierbij investeert de fondsmanager in kleine- en middelgrote infrastructuurprojecten. Vervolgens gaat de fondsmanager waarde creëren en/of toevoegen door middel van overnames of groei-investeringen.

Daarnaast profiteren de Value-add managers ook van de grote vraag naar kant-en-klare infrastructuur en kunnen de managers hun projecten verkopen.

Verduurzaming, urbanisatie, digitalisering en onderhoud van bestaande infrastructuur zorgen voor een aanzienlijk behoefte aan nieuwe infrastructuur investeringen. Infrastructuur investeringen in o.a. duurzame energie en elektriciteitsnetwerken dragen hierdoor ook positief bij aan de energie transitie. Binnen het fonds zal er binnen vier thema’s belegd worden: Telecom, Sociaal, Energie & Milieu en Transport.

Fonds Karakteristieken

 • Fondsnaam
  IBS Value-add Infrastructure Fund
 • Beleggingsstrategie
  Infrastructuur – Value-add
 • Geografie
  Europa & Noord Amerika
 • Vintage en looptijd
  2022 – 2034
 • Fondsmanagers
  EQT Infrastructure VI, Antin Infrastructure Fund V en Goldman Sachs West Street Infrastructure Partners Fund IV
 • IBS Commitment
  EUR 32 mln, gemiddeld EUR 10,66 per fonds
 • Status
  Gesloten voor investeerders
 • Minimale belegging
  EUR 250.000,-
 • Fondstype
  Fonds voor Gemene Rekening (FGR)

Structuur

 • Fund of Fund
  IBS Value-add Infrastructure FGR
 • Master Funds
  EQT Infrastructure VI, Antin Infrastructure Fund V en Goldman Sachs West Street Infrastructure Partners Fund IV.
 • Beheerder feeder Fund
  IBS Fund Management B.V.
 • Bewaarder
  CACEIS KAS Trust & Depositary Services BV

De prospectussen van de door IBS Fund Management B.V. beheerde closed end beleggingsinstellingen en die van de onderliggende master beleggingsinstellingen, zijn op verzoek van de participanten beschikbaar (in het beveiligde deel van de site en via info@ibsfm.nl).

Duurzaamheidsinformatie

Samenvatting

Dit fonds is geclassificeerd als een artikel 8-fonds volgens de Europese duurzaamheidsregelgeving. Dit betekent dat het fonds milieu- en sociale kenmerken bevordert. Specifiek door te investeren in fondsen die deel uitmaken van de oplossing voor klimaatverandering.

Aangezien wij veel fondsen hebben met verschillende strategieën in verschillende sectoren, hebben wij geen specifieke sociale of milieudoelstellingen. Wat wij wel doen is beleggen in fondsen met fondsbeheerders die zich gedragen als verantwoordelijke beleggers en voldoen aan minimale sociale en milieu waarborgen. Waaronder die met betrekking tot arbeidsrechten, mensenrechten, corruptiebestrijding en milieubescherming.

Daarbij willen wij beleggen in fondsen die in lijn zijn met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (“VN SDG’s”).  Fondsbeheerders die betrokken zijn bij significante controverses of die één of meer VN Global Compact-beginselen schenden, sluiten we uit.

Voor onze duurzaamheidsscreening hanteren wij sinds 2019 acht criteria:

 1. De geselecteerde fondsbeheerder heeft een specifiek duurzaamheidsfondsbeleid.
 2. De fondsbeheerder heeft de UNPRI of gelijkwaardig ondertekend.
 3. Het onderliggende fonds heeft een specifieke duurzaamheid uitsluitingslijst die best in class zijn en de UNPRI volgen.
 4. Duurzaamheid nemen we mee in de business case van de onderliggende deals.
 5. De beheerder motiveert om zo duurzaam mogelijk te opereren en te beleggen. Waar mogelijk kunnen zij als grootaandeelhouder verbeteringen aanbrengen.
 6. De fondsbeheerder rapporteert over relevante ESG-indicatoren. Ook brengt de beheerder jaarlijks een ESG-verslag uit.
 7. IBS heeft een voorkeur om te investeren in fondsen geclassificeerd als Artikel 8 of 9. IBS zal niet in artikel 6 fondsen beleggen, alleen als IBS van mening is dat het ESG-beleid voldoende is dat een artikel 6 fondsclassificatie volstaat.
 8. IBS monitort de beheerder op hun duurzaamheidsbeleid en zal hen hier waar nodig ook proactief op aanspreken.

Wij gebruiken diverse gegevensbronnen om de ESG-prestaties van het Private Markets platform te beoordelen. Deze omvatten gegevens van de fondsbeheerders (inclusief één-op-één gesprekken, jaarverslagen, bedrijfspresentaties, website disclosures en proxy statements) en Clarity AI (CO2, vergelijkingen met benchmarks en/of aanvullende indicatoren).

Meer lezen over dit fonds en de Europese duurzaamheids regelgeving?