Direct naar content
IBSCA - FM - New
Private debt

IBS Special Opportunities Debt Fund

Het IBS Special Opportunities Debt Fund investeert in de onderstaande drie private debt fondsen.

EUR 52,75 mln
Commitment
10 jaar
Looptijd

Het IBS Special Opportunities Debt Fund investeert in de onderstaande drie private debt fondsen. Het fonds geeft toegang tot Special Situation-, Capital solutions- en Distressed private debt strategieën. Met deze combinatie van fondsmanagers creëren wij in dit fonds diversificatie qua stijl, strategie, investeringsomvang en regio allocatie.

Fonds karakteristieken

  • Fondsnaam
    IBS Special Opportunities Debt Fund
  • Beleggingsstrategie
    Private Debt – Special Opportunities Debt
  • Geografie
    Wereldwijd
  • Vintage en looptijd
    2023 – 2033
  • Fondsmanager
    Pemberton, ICG en Oaktree
  • IBS commitment
    EUR 52,75 mln
  • Status
    Gesloten voor investeerders
  • Minimale belegging
    EUR 250.000,-
  • Fondstype
    Fond voor Gemene Rekening (FGR)

Structuur

  • Fund of Funds
    IBS Special Opportunities Debt FGR
  • Master funds
    Pemberton Strategic Credit Fund III SCSp SICAV-RAIF, ICG Europe Mid-Market Fund II SCSp, Oaktree Opportunities Fund XII SCSp
  • Beheerder feeder fund
    IBS Fund Management B.V.
  • Bewaarder
    CACEIS KAS Trust and Depositary Services BV

Meer weten over dit fonds?

Disclaimer:

De prospectussen van de voor IBS Fund Management B.V. beheerde closed end beleggingsinstellingen en die van de onderliggende master beleggingsinstellingen zijn op verzoek van de participanten beschikbaar (in het beveiligde deel van de site en via info@ibsfm.nl).

Duurzaamheidsinformatie

Samenvatting

Dit fonds is geclassificeerd als een artikel 8-fonds volgens de Europese duurzaamheidsregelgeving. Dit betekent dat het fonds milieu- en sociale kenmerken bevordert. Specifiek door te investeren in fondsen die deel uitmaken van de oplossing voor klimaatverandering.

Aangezien wij veel fondsen hebben met verschillende strategieën in verschillende sectoren, hebben wij geen specifieke sociale of milieudoelstellingen. Wat wij wel doen is beleggen in fondsen met fondsbeheerders die zich gedragen als verantwoordelijke beleggers en voldoen aan minimale sociale en milieu waarborgen. Waaronder die met betrekking tot arbeidsrechten, mensenrechten, corruptiebestrijding en milieubescherming.

Daarbij willen wij beleggen in fondsen die in lijn zijn met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (“VN SDG’s”).  Fondsbeheerders die betrokken zijn bij significante controverses of die één of meer VN Global Compact-beginselen schenden, sluiten we uit.

Voor onze duurzaamheidsscreening hanteren wij sinds 2019 acht criteria:

  1. De geselecteerde fondsbeheerder heeft een specifiek duurzaamheidsfondsbeleid.
  2. De fondsbeheerder heeft de UNPRI of gelijkwaardig ondertekend.
  3. Het onderliggende fonds heeft een specifieke duurzaamheid uitsluitingslijst die best in class zijn en de UNPRI volgen.
  4. Duurzaamheid nemen we mee in de business case van de onderliggende deals.
  5. De beheerder motiveert om zo duurzaam mogelijk te opereren en te beleggen. Waar mogelijk kunnen zij als grootaandeelhouder verbeteringen aanbrengen.
  6. De fondsbeheerder rapporteert over relevante ESG-indicatoren. Ook brengt de beheerder jaarlijks een ESG-verslag uit.
  7. IBS heeft een voorkeur om te investeren in fondsen geclassificeerd als Artikel 8 of 9. IBS zal niet in artikel 6 fondsen beleggen, alleen als IBS van mening is dat het ESG-beleid voldoende is dat een artikel 6 fondsclassificatie volstaat.
  8. IBS monitort de beheerder op hun duurzaamheidsbeleid en zal hen hier waar nodig ook proactief op aanspreken.

Wij gebruiken diverse gegevensbronnen om de ESG-prestaties van het Private Markets platform te beoordelen. Deze omvatten gegevens van de fondsbeheerders (inclusief één-op-één gesprekken, jaarverslagen, bedrijfspresentaties, website disclosures en proxy statements) en Clarity AI (CO2, vergelijkingen met benchmarks en/of aanvullende indicatoren).

Meer lezen over dit fonds en de Europese duurzaamheids regelgeving?