Rothschild Five Arrows Secondary Opportunities Fund V

Rothschild Five Arrows Secondary Opportunities V (FASO) is een secondair private equity fonds gespecialiseerd in Europese midden- en kleinbedrijf transacties. Het fonds heeft een gecommitteerd kapitaal ter waarde van €750 miljoen.

Sinds 2003 is het team achter FASO actief met het aankopen van private equity portefeuilles van derden. Dit zijn grote en complexe transacties waar expertise en financiële slagkracht voor nodig is.

Het fonds kan meerdere types private equity portefeuilles aankopen, onder andere: buyouts, uitbreidingskapitaal en groei technologie transacties.

FASO gaat een samenwerking aan met de managers van de aangekochte private equity portefeuilles en helpt hen onder andere met nieuwe investeringen, her-allocatie van kapitaal en fund herstructurering.

Het fonds zal gedurende de looptijd van het fonds maximaal vijftien private equity portefeuilles aankopen, met een transactieomvang tussen de €30 en €80 miljoen. Onderliggend zal het fonds bestaan uit tussen de 50 – 150 bedrijven.

Fonds karakteristieken

Fondsnaam
Rothschild Five Arrows Secundary Opportunities Fund V
Beleggingsstrategie
Secundair private equity midden- en kleinbedrijf
Geografie
Europa, met optie tot 20% VS
Fondsomvang
EUR 750 miljoen
Vintage en looptijd
2019 - 2029
Fondsmanager
Rothschild & Co Investment Managers
IBS commitment
EUR 34 miljoen
Status
Gesloten voor investeerders
Minimale belegging
EUR 250.000,-
Fondstype
Coöperatie UA

Structuur

Feeder fund
IBS Five Arrows Secondary Opportunities V Coöperatief U.A.
Master Fund
Rothschild Five Arrows Secundary Opportunities Fund V
Beheerder van het feeder fund
IBS Fund Management BV
Bewaarder
KAS Trust & Depositary Services BV
De prospectussen van de door IBS Fund Management B.V. beheerde closed end beleggingsinstellingen en die van de onderliggende master beleggingsinstellingen zijn op verzoek van participanten beschikbaar (in het beveiligde deel van de site en via info@ibsfm.nl). Deze prospectussen bevatten echter maar beperkt informatie over duurzaamheid, nu de betreffende fondsen al gesloten waren vóór de inwerkingtreding van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (“SFDR”) en met de SFDR nog geen rekening kon worden gehouden. Prospectussen van door IBS Fund Management B.V. beheerde closed end beleggingsinstellingen die een closing kennen van na 10 maart 2021 bevatten wel de door de SFDR voorgeschreven informatie.