Nordian Fund I & II

Nordian is een private equity investeerder die zich richt op het investeren in middelgrote Nederlandse bedrijven.

Nordian is gericht op middelgrote Nederlandse bedrijven waarbij gezamenlijk met het management team en/of DGA in het bedrijf wordt geïnvesteerd. Nordian neemt meerderheidsbelangen in bedrijven met als doel deze verder te laten groeien.

Geen specifieke sector focus maar gericht op sectoren en bedrijven met onderscheidende klant propositie, innovatieve R&D, efficiënte organisatie en ondernemende bedrijfscultuur. Hiermee kunnen ondernemingen groeien in nieuwe gebieden of marktsegmenten om leidend te worden of leidend te blijven in internationale niche markten.

Nordian bestaat uit het voormalige Rabo Private Equity en Friesland Bank Investments team.

Fonds karakteristieken

Fondsnaam
Nordian Fund I en Nordian Fund II
Beleggingsstrategie
Private equity, buyouts, meerderheid
Geografie
Nederland
Fondsomvang
Fund I en Fund II EUR 670 miljoen
Vintage en looptijd
2014 - 2024
Fondsmanager
Nordian Capital
IBS Commitment
EUR 36,8 miljoen
Status
Gesloten voor investeerders
Minimale belegging
EUR 250.000,-
Fondstype
Coöperatie UA

Structuur

Feeder fund
IBS Nordian Investments Coöperatief
Master fund
Fund I Cooperative U.A. & Fund II Cooperative UA
Beheerder
IBS Fund Management BV
Bewaarder
KAS Trust & Depositary Services BV
De prospectussen van de door IBS Fund Management B.V. beheerde closed end beleggingsinstellingen en die van de onderliggende master beleggingsinstellingen zijn op verzoek van participanten beschikbaar (in het beveiligde deel van de site en via info@ibsfm.nl). Deze prospectussen bevatten echter maar beperkt informatie over duurzaamheid, nu de betreffende fondsen al gesloten waren vóór de inwerkingtreding van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (“SFDR”) en met de SFDR nog geen rekening kon worden gehouden. Prospectussen van door IBS Fund Management B.V. beheerde closed end beleggingsinstellingen die een closing kennen van na 10 maart 2021 bevatten wel de door de SFDR voorgeschreven informatie.