LSP HEF II

In 2022 heeft EQT het private equity fondshuis Life Science Partners (LSP) overgenomen en hernoemd naar EQT Life Sciences.

LSP HEF II is een venture capital fonds gericht op innovatie en kostenverlaging in de gezondheidszorg. EQT Life Sciences heeft meer dan 25 jaar ervaring met investeren in deze sector.

LSP HEF II investeert in bedrijven die gespecialiseerd zijn in medische hulpmiddelen, diagnostiek en e-health, die al een product op de markt hebben of dichtbij marktintroductie zijn.

Daarbij richt het fonds zich specifiek op bedrijven die innovaties ontwikkelen voor een grote bevolkingsgroep of die de capaciteit hebben om de kosten van zorg significant te verlagen.

De gezondheidssector is een aantrekkelijke sector om in te investeren en het investeren in deze sector draagt bij aan het verbeteren van de kwaliteit van de gezondheidszorg.

Fonds karakteristieken

Fondsnaam
LSP Health Economics Fund II
Beleggingsstrategie
Venture capital, growth, gezondheidszorg
Geografie
Europa & Noord-Amerika
Fondsomvang
EUR 280 miljoen
Vintage en looptijd
2017 - 2027
Fondsmanager
EQT
IBS Commitment
EUR 24,2 miljoen
Status
Gesloten voor investeerders
Minimale belegging
EUR 100.000,-
Fondstype
Coöperatie UA

Structuur

Feeder fund
IBS LSP Health Economics Coöperatie 2 UA
Master fund
LSP Health Economics Fund 2 CV
Beheerder
IBS Fund Management BV
Bewaarder
KAS Trust & Depositary Services BV
De prospectussen van de door IBS Fund Management B.V. beheerde closed end beleggingsinstellingen en die van de onderliggende master beleggingsinstellingen zijn op verzoek van participanten beschikbaar (in het beveiligde deel van de site en via info@ibsfm.nl). Deze prospectussen bevatten echter maar beperkt informatie over duurzaamheid, nu de betreffende fondsen al gesloten waren vóór de inwerkingtreding van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (“SFDR”) en met de SFDR nog geen rekening kon worden gehouden. Prospectussen van door IBS Fund Management B.V. beheerde closed end beleggingsinstellingen die een closing kennen van na 10 maart 2021 bevatten wel de door de SFDR voorgeschreven informatie.